Missie

Onze moderne maatschappij wordt steeds ingewikkelder. We moeten met z'n allen participeren, maar niemand leert u de vaardigheden om dat te kunnen doen. Wat moet u als u niet (meer) weet hoe je allerlei moeilijke formulieren moet invullen om te krijgen waar u recht op heeft? Wanneer de drempels te hoog worden opgeworpen om nog binnen te kunnen komen bij de instanties waar u hulp van nodig heeft?

De bewindvoerders van Schone Lei BvMD ondersteunen u bij het beheren van uw geld en goederen, maken deuren voor u open waar u zelf niet meer door komt. Dit doen we in overleg met u, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen.

Toch kan het ook gebeuren dat uw bewindvoerder iets moet doen waar u het eigenlijk niet mee eens bent, omdat dit voor uw financiƫle omstandigheden beter is. In dat geval beslist uw bewindvoerder voor u, maar informeert u wel. Respect voor elkaar is dan heel belangrijk.

Respect kan er alleen zijn als er ook overleg is. Uw bewindvoerder is voor u op vaste tijden bereikbaar, u kunt altijd een e-mail of sms-bericht sturen met een vraag of een verzoek om terug te bellen. Meestal wordt u dan nog dezelfde dag terug gebeld of terug gemaild, soms duurt het wat langer. Bij voorkeur niet langer dan 48 uur.

Visie

Meerderjarigenbewind is niet iets waar een mens vrijwillig voor kiest, ook al zegt de wet wel dat het bewind vrijwillig is.

Op het moment dat een meerderjarigenbewind noodzakelijk is en de kantonrechter is daarvan overtuigd, spreekt deze het bewind uit over het geld en de goederen van de persoon die om deze hulp vraagt.

Op dat moment is de vrijwilligheid er vanaf, niet alleen voor de onder bewind gestelde persoon, maar ook voor de kantonrechter zelf. De kantonrechter krijgt dan zorgplicht ten opzichte van de onder bewind gestelde persoon. Deze zorgplicht neemt de kantonrechter zeer serieus, want hij of zij neemt u serieus.

Dit meerderjarigenbewind is altijd voor onbepaalde tijd. U als onder bewind gestelde persoon bepaalt wanneer het bewind ophoudt, maar dit gaat dus niet altijd op.

Soms wil iemand graag uit bewind, maar als de kantonrechter er niet van overtuigd is dat dit de beste oplossing voor deze persoon is, zal de kantonrechter adviseren om het bewind in stand te houden.

Hierbij komt weer de rode draad binnen het bewind tevoorschijn: het plan van aanpak kan waar nodig in overleg met u worden bijgesteld, zodat u zo min mogelijk beperkt wordt door uw meerderjarigenbewind in uw dagelijkse bestaan.

Meerderjarigenbewind is dus geen lichte maatregel. Reden voor ons als bewindvoerders om goed voor u te zorgen, zodat het bewind niet gaat "knellen".

Contact op nemen

Ook behoefte aan een schone lei?
Wacht dan niet langer en neem contact met ons op!